Gonzo’s Quest

Espanjalaisvalloittaja Gonzalo Pizarron retkikunta suuntasi vuoden 1541 maaliskuussa Ecuadorista itään etsimään Eldoradoa, kullattua kaupunkia. Matkallaan he kohtasivat sekä ystävällisiä että vähemmän ystävällisiä alkuperäisasukkaita, eikä kultaista kaupunkiakaan koskaan löytynyt. Näihin historiallisiin tapahtumiin perustuu NetEntin Gonzo’s Quest, jossa pelaaja pääsee seikkailemaan yhdessä valloittajien kanssa läpi Amazonin viidakon ja etsimään samalla kultaa ja mammonaa myös itselleen. Gonzo’s Quest on ollut todella suosittu peli Pohjoismaissa ja se on saanut myös Isossa-Britanniassa varsinaisen kulttiaseman.

Slotin suosion syytä voi selittää ainakin sillä, että se on onnistunut yhdistämään hienon ulkoasun yksinkertaisiin, mutta omaperäisiin pelitoimintoihin. Keskeinen osa pelin jännittävyydestä tulee siitä, että se on hylännyt täysin perinteiset pyörivät kiekot.

Sen sijaan symbolit tippuvat ylhäältä muodostaen eräänlaisen muurin. Aina kun voittoyhdistelmä muodostuu, siihen osallistuneet kuviot räjähtävät näyttävästi. Niiden yläpuolella olevat symbolit tippuvat alas korvaten vanhojen jättämät aukot, ja voittoyhdistelmän muodostuminen on jälleen mahdollista. Tämä voi toistua useammankin kerran, jolloin pelaaja saa lisää voittoja yhdellä kierroksella. Mikä parasta, onnistumiset nostavat aina myös voittokerrointa.

Ruudun yläreunassa on mittari, josta voit seurata kertoimien kasvua. Mukana ovat totta kai myös wildit, jotka korvaavat kaikki muut symbolit paitsi scatterin. Tällä saa ilmaiskierroksia sekä vielä tavallista suurempia voittokertoimia. Gonzo’s Quest on simppeli, mutta samalla äärimmäisen koukuttava peli eikä slotin nauttima suosio ei yllätä.

Panokset ja voittolinjat

Gonzo’s Questissa on viisi kelaa kolmessa rivissä ja voittolinjojen määrä on 20. Kun saat voittolinjalle vähintään kolme samaa symbolia, voitat ja mitä enemmän identtisiä symboleja, sitä parempi voittosumma. Voittoyhdistelmät katsotaan aina vasemmalta oikealle. Gonzo’s Questia pääsee pelaamaan jo 20 sentillä, maksimipanos on 50 € per kierros. Wildit tunnistaa siitä, että niissä on kysymysmerkki. Ne korvaavat kaikki muut symbolit paitsi scatterin.

Scattereissa on kuvattuna kultainen toteemi. Gonzo’s Questista tekee uniikin sen tavallisuudesta poikkeava kiekkorakenne. Perinteisiä pyöriviä keloja ei ole, vaan symbolit putoavat ylhäältä alas. Kyseessä ovat siis niin sanotut Avalanche-kiekot. Symbolit räjähtävät ja katoavat aina voiton tullessa antaen tilaa uusille.

Ulkoasu ja teema

NetEntin pelit ovat hyvin suosittuja pelaajien keskuudessa jo siitäkin syystä, että ne näyttävät lähes poikkeuksetta todella hyviltä. Gonzo’s Quest ei tuota pettymystä tässäkään mielessä. Se alkaa hienolla, elokuvamaisella esittelyvideolla ja grafiikat ja animaatiot ovat kaiken kaikkiaan huippuluokkaisia. Peli sijoittuu viidakkoon ja symbolit muodostavat muurin, jonka takana voi hetkittäin nähdä kultaisena kimmeltävän Eldoradon. Symbolit ovat erivärisiä ja niissä on kuvattuna Maya-kulttuurin symboliikkaa.

Veikeä päähenkilö Gonzo seisoo ruudun vasemmassa reunassa, milloin symboleita katsoen, milloin karttaansa tutkaillen – ja välillä hän peittää korvansa putoilevien symbolien ääniltä. Putoilevat ja räjähtelevät symbolit tuovat visuaalista ja auditiivista ilottelua peliin. Ulkoasu on mukavan veikeä, piirrettymäinen ja humoristinen. Sitä on todella mukava katsella.

Bonustoiminnot

Jo Gonzo’s Questin peruspelin puolella on mukana kaikenlaista ekstraa. Huomionarvoinen on slotin kiekkorakenne, jossa voittoyhdistelmien symbolit korvautuvat uusilla, jolloin uusia voittoyhdistelmiä voi muodostua – periaatteessa loputtomiin. Tämä on todellakin koukuttava ominaisuus ja lisää pelin jännittävyyttä. Peruspelissä saadut voitot kerryttävät myös ruudun oikealla puolella olevaa mittaria, jossa voittokerroin nousee asteittain yhdestä aina viiteen asti. Lopulta saat siis kaikki voittosi viisinkertaisina.

Ilmaiskierrospeli eli Free Falls Bonus aktivoituu kolmella scatterilla. Sinulle annetaan kymmenen ilmaiskierrosta, joissa voittokertoimet ovat huomattavasti peruspeliä suuremmat, maksimissaan viisitoistakertaiset. Näiden kierrosten aikana voit saada myös lisää ilmaisia kierroksia. Veikeänä pikku yksityiskohtana on, että näet aina voitettuasi myös Gonzon voitontanssin, ja hänhän osaa jopa moonwalkia!

Hyvät puolet

Gonzo’s Quest on yksi suosituimmista kolikkopeleistä, eikä syytä siihen tarvitse miettiä pitkään. Toteutus on ulkoasultaan todella hieno, ja se onnistuu yhdistämään hienolla tavalla historiallisen Maya-kulttuurin värikkääseen, humoristiseen ja kepeään visualiseen ilmeeseen. Lisäksi sen päähenkilö – espanjalaisvalloittaja Gonzo – on aivan ihastuttava ja nostaa taatusti hymyn pelaajan huulille. Iloa tuovat totta kai myös slotin tarjoamat voitot.

Voittokertoimiin pääsee käsiksi jo peruspelin puolella, ilmaiskierroksilla ne nousevat vieläkin hurjemmiksi. Parhaimmillaan voittokerroin voi nousta jopa viisitoistakertaiseksi. Lisäjännitystä tuo se, että perinteiset pyörivät kiekot on hylätty ja symbolit putoavat ruudulle. Voittoyhdistelmän osuessa kohdalle, pelaaja saa uuden mahdollisuuden voittojen muodostamiseen. Gonzo’s Quest on mukavalla tavalla simppeli peli, jonka pelaaminen on helppoa.

Huonot puolet

Gonzo’s Quest on kaikin puolin hieno peli, josta on vaikea löytää mitään huonoa sanottavaa. Se tarjoaa rutkasti voittokertoimia, tavallista runsaammin voittomahdollisuuksia putoavien symboliensa muodossa, sekä totta kai myös ilmaisia kierroksia. Varsinaista bonuspeliä slottiin ei kuitenkaan sisälly – ja voi olla, että osa pelaajista kaipaisi vielä tällaista ekstraa. Suurimmalle osalle peli on kuitenkin riittävän jännittävä jo tällaisenaan.

Gonzo’s Questin palautusprosentti eli RTP on 96 %. Se ei ole aivan korkeimmasta päästä kolikkopelien yleiseen tasoon verrattuna. Lisäksi pelin maksimipanos, joka on 50 euroa, voi kuulostaa matalalta niistä, jotka ovat tottuneet pelaamaan todella suurilla panoksilla. Tavallista pelaajaa tämä ei varmasti haittaa, sillä maksimipanos on keskivertokäyttäjälle täysin riittävä.

Yhteenveto

NetEntin Gonzo’s Quest on yksi suosituimmista kolikkopeleistä ja se on noussut varsinaiseen kulttimaineeseen. Jos et siis ole vielä tutustunut tähän peliin, kannattaa suunnata heti nettikasinolle. Slotti sijoittuu 1500-luvun Etelä-Amerikkaan. Tehtävänäsi on auttaa Gonzoa ja muita espanjalaisvalloittajia löytämään Eldorado, tarunhohtoinen kultainen kaupunki. Samalla saat luonnollisesti kerättyä kullanarvoisia voittoja itsellesikin.

Gonzo’s Quest on oiva valinta – olitpa sitten vasta aloitteleva pelaaja tai jo kokenut konkari, sillä slotti on hyvin simppeli, mutta jaksaa koukuttavien ominaisuuksiensa vuoksi pitää pelaajan mielenkiinnon yllä pitkään. Perinteisten pyörivien kiekkojen sijaan kuviot putoavat ruudulle, voittosymbolit korvaantuvat aina uusilla ja saat kertoimia jo peruspelinkin puolella. Tarjolla on myös täysin ilmaisia kierroksia. Tämä on seikkailu, johon todellakin kannattaa osallistua!